1/2 marathon Eindhoven – Done!

Rowena & Sanne

Op zondag 11 oktober 2015 was het na maanden van voorbereiding dan eindelijk zover: de halve marathon in Eindhoven. Ruim 21 kilometer lang hardlopen door de lichtstad. Een mooie uitdaging die we samen met duizenden andere hardlopers maar al te graag aangingen!

Na het startschot van deze 31e editie van dit groots opgezette hardloopevent baanden we ons een weg door de straten van Eindhoven. Langs de straatkanten stonden duizenden supporters om ons en de andere hardlopers aan te moedigen. Na ruim 17 kilometer door diverse wijken, brede en smalle wegen en de bossen rondom de Herdgang te hebben gelopen kwamen we aan op Strijp, aan de rand van het Eindhovense stadscentrum. Vanaf dat moment zag je als hardloper, hoe uitgeput je ook was, pas echt hoe massaal dit hardloopevenement is.

Op de Markt en op Stratumseind was het één groot feest met massa’s mensen, bier, muziek en veel gezelligheid. Dankzij deze sfeer kreeg je als hardloper zo’n adrenalinekick dat de laatste kilometers stoppen echt geen optie meer was. Uiteindelijk finishten we na exact twee uur en dus 21.195 meter gelopen te hebben en namen we onze welverdiende medaille in ontvangst. De halve marathon van Eindhoven –> Done! Een mooie ervaring die zeer zeker voor herhaling vatbaar is!