We staan weer op het WK

Het is nog maar enkele weken geleden dat Nederland de WK finale speelde. Heel Nederland was weken in de ban van het voetbal. Men hoste en danste door de kroegen, men huilde en schreeuwde van blijdschap. We werden helaas geen kampioen. De oranjegekte verdween vervolgens weer net zo hard als dat deze gekomen was. Maar na regen komt zonneschijn, want op moment acteert er een ander Oranje op het hoogste WK podium.

Ik heb het natuurlijk over onze hockeydames, want ze staan daar toch maar weer mooi in die halve WK-finale. De regerend Olympisch kampioen hockey flikte het maar mooi even om van concurrent Duitsland te winnen en zich daardoor te plaatsen.

Het is en blijft voor een sportliefhebber een genot om naar te kijken, die hockeydames. Ze presteren vrijwel altijd en stellen de kijker niet vaak teleur. Eigenlijk zouden we massaal fan moeten worden van de nationale hockeydames. Niet zozeer om de hockeysport, des te meer om de prestaties. In ons nationale vrouwenhockeyteam daar spelen werkelijk wereldsterren. Naomi van As werd niet voor niets uitgeroepen tot beste hockeyster ter wereld. Ja dat leest u goed, ter wereld. Ze liet ze allemaal achter zich of ze nu Argentijns, Spaans of Australisch bloed hadden. En dat is er nog maar slechts één uit die vele hockeytoppers die Nederland rijk is. Een mooi clubje bij elkaar is het dan ook, die hockeydames. Van mij mogen ze wereldkampioen worden. Ik gun het ze van harte. Altijd aanwezig, altijd bij de top en altijd met topspeelsters. Al jaren. Jammer dat wij geen hockeynatie zijn, althans niet qua sportbeleving, anders was het nu weer feest in de kroegen. Gegarandeerd! Ziet u het al voor u? Hossende en juichende mensen in het oranje door de kroegen, maar ditmaal voor onze nationale dameshockeyploeg. Willem Alexander zou trots zijn!