Workshop Dag van de Atletiek 2015 op Papendal

Dag van de atletiek Papendal

The best next step

Op zaterdag 21 maart 2015 mocht ik een workshop geven tijdens de Dag van de Atletiek 2015. Deze dag wordt jaarlijks georganiseerd door de Atletiekunie (KNAU) en vond ook dit jaar weer plaats op Papendal. ‘The best next step’ was het thema dat als een rode draad door deze inspirerende dag liep. Met vragen als hoe ziet de atletiekvereniging van de toekomst eruit en wat is de volgende stap die elke vereniging moet nemen wist de KNAU een recordaantal van 625 deelnemers te interesseren voor het evenement waar o.a. meervoudig Europees kampioene Dafne Schippers haar gezicht liet zien.

Jonge generaties boeien en binden

Tijdens de middagsessie mocht ik een workshop verzorgen met als onderwerp ‘jonge generaties boeien en binden’. De focus van mijn presentatie lag op Generatie Z, de eerste generatie die is opgegroeid met internet en een device gebruikt bij alles wat zij doet. Ik zoomde daarbij in op de vraagstelling hoe je Generatie Z betrekt bij je verenigingsactiviteiten, zodat zij zich aansluit bij de atletiekclub als actief lid en/of als sportvrijwilliger. Hieronder mijn presentatie:


 

Al met al was het een boeiende dag boordevol vernieuwende ideeën en gedachten. Een belangrijke conclusie die eigenlijk gedurende de dag steeds weer terugkwam was dat de atletiekvereniging moet gaan denken als een bedrijf. Nieuwe verdienmodellen ontdekken is daarin key. De traditionele vereniging bestaat immers niet meer en stilstand betekent dan ook per definitie achteruitgang.