YoastCon 2017

Yoast

Op donderdag 2 november was het weer zover: YoastCon, de praktische SEO conferentie. Met aansprekende sprekers als Joost de Valk, Karl Gillis en Marcus Tandler beloofde het weer een dag boordevol interessante SEO weetjes te worden. Namens Bureau Vet was ik aanwezig bij deze interessante SEO-dag.

Dagopening

De dag werd geopend op het grote podium waar het team van Yoast de sprekers van de dag introduceerde. De allereerste spreker was natuurlijk Joost de Valk. Na zijn openingsverhaal werd het woord gegeven aan conversie-optimalisatie specialist Karl Gilis. De grappige belg deed zijn afkomst eer aan en vertelde op hilarische wijze de do’s en dont’s uit de conversie-optimalisatie wereld.

De talk van Joost de Valk:

De talk van Karl Gilis:

Workshops, linkbuilding en Marcus Tandler

Na de enerverende talks van Joost en Karl werd de zaal opgesplitst en verdeeld over verschillende workshops naar keuze. Zelf sloot ik aan bij een workshop over keyword research en vervolgde de dag met een workshop over accessibility. Na de lunch werden we weer welkom geheten in de grote zaal waar nog een aantal interessante sprekers op het programma stonden. Zo kwam Laura Crimmons haar verhaal doen over linkbuilding. Daarna volgde Marcus Tandler. Hij vertelde in 350 sheets over de SEO trends die ons te wachten staan. Marcus: “Google is not using AI to make search better, Google is using search to make AI better.” Hij voorspelt dat in 2024 niet Search maar AI Google’s belangrijkste product zal zijn.

Ook YoastCon 2017 was weer de moeite om bij te wonen. Het was een interessante dag boordevol trends, tips en tricks. Meer lezen? Lees dan het blog over YoastCon 2017 op de Bureau Vet site: